Pagina's

woensdag 31 augustus 2016

Pretty in pink kwiksew jurk

Follow my blog with Bloglovin Ik ben dol op roze. Er was een periode dat echt alles roze moest zijn. Mijn kleding, tassen, schoenen, accesoires in huis. Gelukkig is de roze verslaving minder geworden en heeft het plaats gemaakt voor een jurk verslaving. Toch wordt ik nog steeds erg blij van roze. 

Ik ben vorig jaar mei al met de jurk begonnen en ik heb hem pas afgelopen juni afgemaakt. Deze jurk eigenlijk 1 van mijn eerste jurken. Ik heb er dus langer dan een jaar over gedaan. Soms heb je van die jurken dat je dr geen heil meer in ziet. Ik had de jurk bijna weggegooid. Uiteindelijk vond ik dat iets te ver gaan omdat de stof niet goedkoop was. Volgens mij was het ongeveer 19 euro per meter. De stof is zware rekbare suedine.

Het patroon dat ik hiervoor heb gebruikt is de Kwik Sew 3929. Toen ik het patroon kocht dacht ik dat de titel bedoelde dat het snel en makkelijk inelkaar te zetten was. Dit viel dus tegen. Nu een jaar en tig jurken verder denk ik dat het niet zo'n heel moeilijk patroon is. De stof is er gewoon niet zo geschikt voor.

Ik heb maat M hiervoor gebruikt, maar dat was te groot. De jurk heeft prinsessennaden en nadat ik het bovenstuk in elkaar had gezet en paste, kwam ik er achter dat het veel te ruim zat. Het hing als een zak om me heen. Dus toen heb ik alles weer los getornd. En dat was een hele klus omdat ik nog niet zo ervaren was en dus kleine stiksels had gedaan. Ik heb bij de voorkant heel wat centimeters moeten verwijderen voordat het mooi en strak aansloot. 

Ik heb wel een kleine aanpassing gedaan. De onderkant moet volgens het patroon over de breedte gerimpeld worden maar dit stond, omdat het zo'n dikke stof is, erg lelijk. Dus heb ik op advies van mijn naaijuf een jaar geleden het alleen aan de zijkant gerimpeld.

Aan de achterkant zat het ook veel te ruim, dus heb ik daar ook nog 6 centimeter verwijderd.
Ik heb de achterkant aan elkaar genaaid. Het is zo'n rekbare stof dat een rits niet nodig is.
De jurk heb ik in juni al afgewerkt, maar ik heb hem afgelopen week pas voor het eerst aangedaan en toen voelde ik me er ook heel happy in. Het knalroze bandje maakt het geheel ook af.
Die roze schoenen heb ik voor de foto even aan gedaan. Helemaal van top tot teen roze!

kwiksew 3929 jurk


kwik Sew 3929

Geen opmerkingen:

Een reactie posten